DIY Banner maken

Gepubliceerd op 15 januari 2019 08:30

You've got mail bestaat dit jaar 1 jaar. Daarom beginnen we deze nieuwe reeks met het maken van een leuke banner. Leuk om je huis te versieren maar ook leuk voor cadeautjes te versieren.

Wat heb je nodig:

  • Papier
  • Schaar
  • Lijm
  • Stempels, stickers, lintjes, glitter of andere versiering
  • Die cuts(optioneel)
  • Perforator
  • Draad
  • Liniaal
  • 3d plakkers

Inspiratie

Hoe maak  je het?

Stap 1: Bedenk hoe groot je de banner wil. De banners van het voorbeeld zijn 12 cm breed en 15 cm lang. Teken een rechthoek met deze afmeting. Bepaal het midden op de onderste lijn en ga hier 2,5 cm omhoog. Zet hier een punt en trek vanaf deze punt naar beide onderste hoeken een lijn. Nu heeft je banner een inkeping.

Stap 2: Knip je banner uit en maak er gaatjes in met de perforator. Dit kan ook achteraf maar houd dan rekening met de plek waar je je versiering plaatst.

 

Tip 1: Maak alvast wat lege banners zodat je een voorraad hebt. Dan kan je ze dadelijk sneller achter elkaar versieren. Of je kan ze bij (bijvoorbeeld) een kinderfeestje gebruiken om samen met de kinderen een hele lijn te maken met vlaggen.

 

Stap 3: Versier de achtergrond. Dit kan bijvoorbeeld met stempels, washi of door te tekenen. Je kan natuurlijk ook vooraf papier pakken waar al een een achtergrond op zit dan scheelt dat weer.

Bij het voorbeeld heb ik bij 1 banner een patroon gestempeld en bij de andere papier met achtergrond gebruikt en hier ander papier overheen geplakt.

 

Stap 4: Zorg er nu voor dat je die cuts of stickers hebt die je erop kan plakken. Ook kan je plaatjes uit tijdschriften of van cadeaupapier gebruiken, of stansjes die je zelf gemaakt hebt.

(denk bijvoorbeeld aan onze story-DIY op instagram)

Eventueel kan je 3d tape/plakkers gebruiken om je banner meer diepte te geven.

Stap 5: Laat je banner goed drogen als je met lijn gewerkt hebt voordat je hem gaat ophangen. Anders heb je kans dat je lijm gaat uitlopen.

Stap 6: Rijg een draad door je banners heen en je hebt een mooie vlaggenlijn. Leuk om als versiering te gebruiken.

Tip 2: Versier je banner met letters voor een naamslinger.

Tip 3: Maak mini banners om een cadeautje te versieren. Bijvoorbeeld van 3 bij 2.

Tip 4: Deze banner heb ik zelf uitgetekend en kan jij ook uittekenen. Wil je sneller klaar zijn dan heb ik enkele downloads gemaakt (zie hieronder) zodat je al 4 verschillende soorten hebt in verschillende maten. Trek deze over of knip ze direct uit en je kan aan de slag. Je moet wel zelf de gaatjes nog bepalen.

Mijn banners maakte ik met papier van de action en josephina.nl. stickers van Daphnes diary, illeke.nl, action. Die cuts van plannerladies en loved by gaby. Op mijn instagram kan je zien wat bij wie vandaan komt want daar staan de voorbeelden nader beschreven.

Deze DIY heb ik ook gedeeld op mijn persoonlijke blog

.

Heb jij deze DIY gebruikt om banners te maken? Dan zouden we het leuk vinden als je werk met ons deelt. Dit kan via Facebook en Instagram. Of stuur ons een mail met foto's en een beschrijving van de versiering. Misschien zie je jouw banner wel terug in de diashow met voorbeelden. Als je jouw werk deels laten wij het sowieso zien op onze socialmedia kanalen.

Download een format


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.