Ila

Gepubliceerd op 29 september 2018 22:01

Wat leuk dat we je voor You've got mail webzine wat vragen mogen stellen. Vaak hoor ik van onze lezers en postvrienden dat ze jouw kaartjes heel gaaf vinden dus daar willen we graag wat meer over weten. Maar vertel eerst eens wat meer over jezelf. Wie ben je en wanneer/waarom besloot je dat je als illustrator wilde werken?
Ik ben Ilaria Conalbi, in 2014, toen ik op reis in Azië was, heb ik besloten om dingen te doen wat mij echt gelukkig maakt. Ik teken al jaren, toen vrienden mij vroegen om  kindertekeningen voor aan de wand te maken kreeg ik hierop zulke goede reacties dat ik  in 2015 ben begonnen om hiermee door te gaan.  Ik maakte er ook ansichtkaarten van en begon aan een boek te denken.

 

Je komt van origine uit een ander land en bent voor je vak naar Nederland gegaan. Vervolgens gooi je het roer weer om en wordt je illustrator, was dat niet spannend?
Ik ben afgestudeerd als Interieurontwerper en ik heb voor tien jaar gewerkt voor interieurontwerper bureaus in Milaan en Amsterdam. In 2015 ben ik verhuisd naar Eindhoven en kon geen baan vinden als interieurontwerper. Ik had veel tijd en was nog steeds vol indrukken van mijn laatste reis in Thailand, Nepal, Indonesië en Japan. Ik begon dus om over mijn reizen te tekenen, ik creëerde mijn eigen bedrijf waar ik werkte als interieurontwerper en illustrator. Een jaar later heb ik ook een part time baan gevonden om een vast inkomen te hebben. Ik heb dus niet snel besloten om alleen illustrator te worden, het is langzaam gebeurt. Het proces voelde niet spannend, maar gewoon natuurlijk.

 

 

Het ontwerpen van kaarten kan best veel tijd kosten. Hoe lang doe je over de illustratie van 1 kaart? En wat voor materialen gebruik je.

Ik ben ongeveer 8 uur bezig met elke tekening. Eerst teken ik met potlood op papier en inkt deze in. De lijntekening scan ik in en met behulp van de computer breng ik de kleuren aan. Ik gebruik een blok A3 papier, potlood+zwart dunne marker, computer+tablet. 

 

Wie of wat inspireert je om deze mooie tekeningen te maken?

Ik word altijd geïnspireerd van kunst (Frida Khalo, Dali, Sempe', Chris Berens) en van reizen.

 

Die reizen hebben ook geleidt tot je kaarten collectie. Kan je ons iets meer vertellen over bright shadows hoe ben je tot dit idee gekomen?

'Bright Shadows' zijn werelden waar iedereen veilig is, waar het donker niet gevaarlijk of bedreigend is. De kinderen in mijn kunst zijn vrij om hun dromen te leven, om te vliegen, om onder water te ademen, 

om te reizen en om in onbekende werelden te zijn. Het magische licht en hun dierenvrienden beschermen hun voor hun angsten, om hun in volle vreugde en elk moment te laten genieten en om het mooie te zien van het leven. Ik kwam op dit idee omdat me tijdens mijn reizen zo voelde.

 

Wat is jouw eigen favoriete kaart en waarom?

Mijn favoriete kaart is 'Nice dream', ik hou van de vredige uitstraling en rustige kleuren. Als kind was ik vaak bang om alleen te slapen en dit beeld geef me een beschermd gevoel.


Krijg je veel fanmail?

Af en toe krijg ik heel lieve berichten van mensen die mijn kaarten  hebben gevonden.

 

 

Boek

We kennen je van je kaarten maar ik zag ook dat je laatst een boek hebt geïllustreerd. Gefeliciteerd! Was dit altijd al een droom van je of kwam dit gewoon toevallig op je pad? Hoe is het om zo'n groot  project aan te gaan?

Het boek begon om een droom te worden op het  moment dat ik  met illustraties begon te werken. Het hele proces was best spannend, gelukkig heb ik Dani (de schrijfster) ontmoet en samen zijn we dit avontuur begonnen. Het duurde een tijd voordat het verhaal vorm kreeg en ingang vond bij een uitgever.


Ga je je nu meer richten op boeken of blijf je ook kaartjes illustreren?

Ik maak geen verschil tussen de producten, het gaat mij altijd om de illustraties en die kan ik gebruiken als basis voor een boek of voor kaarten.

Het is in Nederland nog niet altijd even makkelijk aan jou kaartjes te komen. Zitten er meer verkooppunten in de planning?

Ik neem contact met verschillende verkooppunten van mijn boek en hopelijk hebben ze interesse om ook mijn kaarten te verkopen.

Heb je nog iets wat niet aan bod gekomen is wat je met de lezers wil delen?

Ik heb een plan om een tweede boek te gaan uitbrengen. Nog een beetje geduld...

 

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.