Deel 1: Hoe Luna Postcrossing ontdekte

Gepubliceerd op 29 september 2018 06:55

Luna voelde zich eenzaam. Ze had weinig vrienden en kwam ook niet veel buiten. Veelal zat ze op haar kamer met haar neus in de boeken. Daar droomde ze weg over een verre wereld vol met avonturen. Van oosterse prinsessen tot Noorse mythologieën. Luna wilde maar wat graag deel uitmaken van die wondere wereld. Ze wilde op reis en ontdekken wat er nog meer was dan haar eigen veilige kamer, haar huis en haar buurt. Ze ging op zoek naar manier om zo goedkoop mogelijk te reizen. Plekken en mensen te leren kennen zonder daar teveel geld aan kwijt te zijn.


Opeens viel haar oog op een stapel ansichtkaarten in de kringloopwinkel. Op de achterkant stonden hele verhalen in het Engels. En op bijna iedere kaart stond happy postcrossing.

Luna vond deze verhalen wel leuk en besloot de kaarten te kopen. Thuis begon ze te lezen en al snel verloor ze zichzelf in de kaarten. Een half uur later legde ze voldaan de laatste kaart weg. Ze had reizen gemaakt over de hele wereld. Rusland, Amerika, Thailand, China en Brazilië. Het kwam allemaal voorbij. Wat had ze genoten van het lezen van deze verhalen. Ze was toch wel benieuwd naar dat postcrossing en die rare codes. Ze besloot dat ze na het eten maar even op onderzoek uit moest gaan.

 

Ze opende de laptop en startte Google op. En typte haar zoekterm in. Gespannen scrolde ze door de resultaten. En vond een website genaamd postcrossing.com. Ze opende hem en begon te lezen. Kaartjes sturen naar andere landen, verhalen terug ontvangen en zo mensen blij maken en zelf blij worden. Dat leek haar wel leuk. Ze besloot zich op te geven. Al snel had ze haar eerste paar adressen binnen. Ze ging naar de winkel en kocht wat kaartjes en zegels. Eenmaal thuis begon ze met schrijven en al vrij snel kon ze de gang naar de brievenbus maken. Gespannen liep ze op de oranje bus af om daar haar kaartjes in op reis te sturen.  Ze deed ze in de bus en het wachten was begonnen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.