Happy Postcrossing

Gepubliceerd op 10 september 2018 08:18

Kan je jezelf/je webshop even kort voorstellen?

De shop Happy Postcrossing is in 2012 door mij, Hilda, opgericht.
Ik ben 28 jaar en woon samen met mijn partner en zoontje van 1 in Friesland. Ik ben altijd al dol op post geweest en heb penvrienden over de hele wereld gehad. Ik ben erg reislustig en nieuwsgierig naar andere culturen. De stap naar een postkaarten webwinkel ging als vanzelf. Ik las ergens iets over Postcrossing. Mijn interesse was bij het woordje post direct gewekt en nog diezelfde avond was het account aangemaakt.
Niet veel later ontving ik mijn eerste kaartjes, waaronder één van Linda Peltola! Helaas kon ik die kaartjes niet in Nederland vinden en omdat ik direct verliefd was op deze serie moest en zou ik deze hebben. Maar als ze toch niet in Nederland te koop waren, waarom zou ik ze dan niet zelf verkopen? En toen was Happy Postcrossing geboren!

Wat is het idee achter Happy Postcrossing?
Het idee was om de Nederlandse postcrossers heel veel keus te kunnen geven op één webwinkel. Maar dan niet alleen de standaard kaarten, maar juist ook wat minder bekende merken. Dat doel heb ik echter nog lang niet bereikt. Al snel kwam de vraag naar kaarten ook vanuit het (verre) buitenland. En dus gaan de bestellingen al de hele wereld over. Van Italië naar China, je kunt het zo gek (ver) niet bedenken!

Héél erg leuk, maar ook druk. Ik vind het belangrijk dat een webwinkel persoonlijk blijft. Maar met veel succes is dat wel echt lastig, en dat is mijn struikelblok. Het succes wordt soms een beetje teveel en dan is er naast het pakken van bestellingen en al het andere werk aan de webwinkel nog amper tijd om de voorraad bij te houden. Laat staan om ook nog eens te groeien in het aantal artikelen. Gelukkig werk ik nu niet meer alleen, maar de touwtjes houd ik nog graag in handen .

Voor welke postgerelateerde spullen kunnen we bij jou terecht?
Op dit moment is ons assortiment aan kaarten heel groot, meer dan 2500 verschillende!
De rest blijft vooralsnog achter…
Wat onderscheidt Happy Postcrossing van andere post webshops?
Elke webwinkel heeft zijn eigen sfeer en karakter. Ik hoop dat klanten en bezoekers van Happy Postcrossing kunnen zeggen dat ze er met veel plezier winkelen. Daarnaast proberen we het assortiment aantrekkelijk te houden. Per merk bijvoorbeeld veel keuze, in plaats van veel merken met maar slechts beperkte keuze.

 Wat is het meest verkochte product van Happy Postcrossing?
Al jarenlang is het postkaartje met daarop een geïllustreerde map van Nederland de meest populaire.


Wat is jouw favoriet? Waarom juist dit product?
Oei, dat is een hele lastige. Eén van mijn eerste kaartjes die ik ontving kwam van Linda Peltola. Deze zal altijd speciaal blijven. Verder ben ik dol op series waar één of meerdere karakters centraal staan. Denk aan Inge Löök, Belle & Boo, Krtek, Jip & Janneke, Blue Cats. Ik spaar deze dan ook heel graag!

Wat is de meest vreemde bestelling die je ooit gehad hebt?
Met regelmaat kwam er een bestelling van een heleboel enveloppen. Dan vraag je je wel even af wat iemand met zoveel enveloppen moet zónder kaartjes. Wat bleek? De koper bleek een groot reisbureau te zijn die de plaats van bestemming pas op het vliegveld bekend maakte. En die reisinformatie zat in die enveloppen! Leuk toch? Iedere keer als ik een reclame zie van het reisbureau, moet ik even glimlachen!


Hoe besluit je welke kaartjes er in de shop komen?
Eigenlijk komt mijn meeste inspiratie uit de kaartjes die ik of vriendinnen (die ook fanatiek postcrossen) ontvangen. Dan kom ik weer een onbekend merk tegen en dan moet ik die gewoon hebben! Ik krijg ook regelmatig verzoeken van klanten en naar elk verzoek kijken we serieus.


Stuur je buiten de bestelling om zelf ook veel post? Waarom wel of niet?
Naar mijn vaste penvrienden wel, maar eerlijk gezegd gaat Postcrossing met vlagen. Soms heel fanatiek, soms een hele tijd niets.


De tip van Happy postcrossing voor happy postcrossers is…
Wisten jullie dat voor ansichtkaarten lang niet altijd hout nodig is? Er zijn ook veel papiersoorten houtvrij, waaronder onze eigen serie, maar ook diverse anderen. Een beter milieu begint bij jezelf!


Wil je nog iets kwijt aan de lezers?
Begin 2018 lanceerden wij een eigen kaartenlijn van maar liefst 100 stuks. Goede kwaliteit, prachtige foto’s en illustraties maar voor een betaalbare prijs. Deze lijn blijven we verder uitbreiden, dus houd ons in de gaten. Verder zijn we in 2018 nog een heleboel van plan, dus kom geregeld even langs, of volg ons op social media!

 

https://happy-postcrossing.nl/nl/


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.